Astrosommar

Collage astrosommar 2016 Teknikens Hus

Vetenskapsteater om Mars, utställningen Rymdresan
och sagovisning i Planetariet

27 juni – 14 augusti, 2016
Öppet alla dagar kl 10.00 -17.00

Den röda planeten
Maja drömmer om att fara till planeten Mars. Hon gör Mars-experiment och packar allt hon behöver för en annorlunda resa till en märklig plats. Vetenskapsteater om planeten Mars i Wallandersalen, nedre plan. Dagligen kl. 13.00.

Himlasyner i Planetariet
Tillsammans kikar vi ut i rymden och ser kända stjärnor, stjärnbilder och fenomen som norrsken och meteorregn. Dagligen kl. 14.00.

Guidad visning. Från 6 år. C:a 30 minuter. 50 kr/person. Köp din biljett i receptionen.

Stjärnsagor i Planetariet
Stjärnsagor är en visning för de minsta. Gamla berättelser från den grekiska mytologin får liv igen på stjärnhimlen i det mysiga planetariet.  Sagan om jätten Orion och haren Lepus. Dagligen kl. 15.00.

Guidad sagovisning. Från 3 år. C:a 20 minuter. 30 kr/barn från 3 år, medföljande vuxen gratis, maximalt en medföljande vuxen/barn. Vuxen på egen hand 30 kr/person. Köp din biljett i receptionen.

Programmera en legorobot
Robolab öppet dagligen kl. 12.00 – 16.00.

I Teknikens Park
Ta en rymdpromenad i uppdragsbanan.
Fyra iväg en vattenraket rakt upp i björktopparna. Dagligen kl. 12.00 och 16.00.

Gör en Marslandare
Bygg en landare av återvunnet material. Öppen familjeverkstad.

Bygg något stort
Med materialen Riga Majig och Imagination Playground bygger du jättekonstruktioner. Övre plan.

Rymdresan
Som Sveriges första astronaut har Christer Fuglesang varit med om två rymdresor, 26 dygn i rymden och fem rymdpromenader. Hans upplevelser, filmer och bilder ligger till grund för en interaktiv utställning om livet som astronaut och om allt arbete bakom människans utforskande av rymden. Utställningen är producerade av Visualiseringscenter C i Norrköping och visas till 28 augusti 2016. Läs mer om Rymdresan >>