Mission X

Mission X i Teknikens Hus

Träna som en astronaut i internationella utmaningen Mission X som riktar sig till elever
8-12 år. Totalt 500 elever från Sverige utför uppdrag, samlar poäng och skriver blogginlägg på webbsidan för Mission X.


Om Misson X
Mission X fokuserar på träning, kost och naturvetenskap och möjliggör ett ämnesövergripande arbete där eleverna får göra fysiska övningar, öva samarbete och genomföra naturvetenskapliga undersökningar. Eleverna får kunskap om bland annat hur kroppen fungerar på jorden och astronauternas förutsättningar och behov ute i rymden. Varje uppdrag som klassen gör hjälper figuren Astro Charlie att ta sig till månen.
Många lärare i Sverige väljer att komplettera Mission X  med andra lektioner om rymden utifrån Lgr 11 och Teknikens Hus bistår med idéer och tips på material.

Uppdragen i Mission X utgår från den träning som astronauter utför och är utvecklade i samarbete mellan National Aeronautics and Space Administration (NASA), European Space Agency (ESA) och professionella tränare som arbetar med astronauterna.
Teknikens Hus i Luleå är samordnare för Sverige och ingår i ett nordiskt team som leds av Nordic ESERO, ESA:s utbildningskontor i Norge. Läs mer om Nordic ESERO >>


Vill du och din klass delta i Mission X 2017?
Utmaningen pågår under januari-april 2017. Antalet deltagande elever är begränsat, men du kan redan nu skicka din intresseanmälan till missionx.sweden@teknikenshus.se

Träna som en astronaut - Mission X