Nya Teknikens Hus

Mer än ett hus
Teknikens Hus är mycket mer än ett hus. Genom åren har Luleå science center byggt upp lärarnätverk för teknikundervisningen som rönt uppmärksamhet i Sverige och i hela världen. Teknikens Hus har växt till en pålitlig och välrenommerad samarbetspartner för näringsliv, universitet, organisationer och myndigheter. Företag och andra samhällsaktörer står i kö för att få synas i och tillsammans med Teknikens Hus. Teknikens Hus bygger experimentstationer och utställningar som efterfrågas från både resten av landet och utlandet.

Teknikens Hus i Luleå har funnits på banan i mer än 25 år.  Allt sedan starten har Teknikens Hus position som innovativ utbildare, som inspiratör för entreprenöriellt lärande och som nyskapande utställningsbyggare växt sig stark, i länet, i landet och i världen.

En vision för framtiden
Framtidens Teknikens Hus presenterades i mars 2013. Medverkande var Olle Nordberg, dåvarande verksamhetschef i Teknikens Hus, Eva Jonsson, Teknikens Hus, Karl Petersén, dåvarande kommunalråd i Luleå samt Josefina Nordmark, arkitekt från Nordmark & Nordmark arkitekter AB. Visionen var ett större hus med ännu större möjligheter att samverka med samarbetspartners från olika delar i samhället.

De gynnsamma ekonomiska förhållanden saknades och Teknikens Hus bestämde sig därför att avvakta med expansionsplanerna. Istället satsar vi just nu med full kraft på att förbättra den befintliga verksamheten.