Rymdresan

17 oktober 2015 – 28 augusti 2016

Som Sveriges första astronaut har Christer Fuglesang varit med om två rymdresor, 26 dygn i rymden och fem rymdpromenader. Hans upplevelser, filmer och bilder ligger till grund för en interaktiv utställning om livet som astronaut och om allt arbete bakom människans utforskande av rymden.

I utställningen Rymdresan ges möjligheten att ta en närmare titt på livet ombord på världens i särklass högst belägna arbetsplats ? den internationella rymdstationen ISS. Utställningsbesökaren får följa med vår svenske astronaut från dagen han blev antagen som ESA-astronaut fram tills han blev den första svensk i rymden.

Ett besök i utställningen innebär inte enbart ett djupdyk i livet ombord på en rymdstation. Utställningen innehåller även delar som behandlar fysikaliska fenomen så som fritt fall men också hur man med hjälp av olika metoder kan skapa de förutsättningar som krävs för att vi människor ska kunna befinna oss på plats i rymden under längre tidsperioder. Rymden är en miljö där allt från träning och kosthållning till påklädning och olika typer av forskning får helt nya dimensioner.

Ta en promenad i utställningen och utforska livet som astronaut!

Se också kupolfilmen Rymdresan >>

Utställningen och filmen Rymdresan är producerade av Visualiseringscenter C i Norrköping.